GOLF I BRANDENBURG

GOLF I BRANDENBURG

GOLF I BRANDENBURG

GOLF I BRANDENBURG

GOLF I BRANDENBURG

GOLF I BRANDENBURG

GOLF I BRANDENBURG

GOLF I BRANDENBURG

GOLF I BRANDENBURG

GOLF I BRANDENBURG

GOLF I BRANDENBURG

GOLF I BRANDENBURG

GOLF I BRANDENBURG

GOLF I BRANDENBURG

GOLF I BRANDENBURG

GOLF I BRANDENBURG

GOLF I BRANDENBURG

GOLF I BRANDENBURG

GOLF I BRANDENBURG

Vad har Bernhard Langer, Nick Faldo, Arnold Palmer og Sandy Lyle gemensamt? De är professionella golfspelare som alla i sin egenskap av banarkitekter har designat golfbanor i Brandenburg och därvid skapat ett internationellt rykte bland golfare för området runt Berlin.

Det milda klimatet i Brandenburg gör att golfsäsongen är mycket längre än i Sverige och du kan därför med glädje besöka regionen som en spännande uppvärmning eller avslutning på den svenska golfsäsongen.

Ett särskilt kännetecken hos golfbanorna i Brandenburg är närheten till förbundshuvudstaden Berlin. Det betyder att du kan njuta av en dag på golfbanans öppna vidder med vackra sjöar, kullar och skogsområden samtidigt som du kan njuta av det fantastiska kulturlivet i Berlin på kvällen. För att göra din vistelse så trevlig som möjligt erbjuder de flesta golfbanor transporter till och från flygplatsen i Berlin.

Capital Golf Card är ett samarbete mellan några av regionens golfbanor och Berlin-Brandenburgs Golfförbund, som har lanserat ett kort som ger dig 20 % rabatt på greenfee. Du kan enbart få rabatten en gång per golfklubb och den dras av när du betalar din greenfee i klubben. En översikt över de klubbar som deltar i samarbetet finns här: www.gvbb.de

Läs mer om Brandenburg här:
www.brandenburg-tourism.com
www.reiseland-brandenburg.de/aktivitaeten-erlebnisse/aktiv-natur/golfen


KARTA ÖVER GOLFBANOR OCH HOTELL I BRANDENBURG

Golfbana
Hotell
Resort

Golfpaket från :
Bantyp:
Skov
Antal hål :
18
Greenfee:
400600 SEK
Antal stjärnor:

GOLF I BRANDENBURG

För många år sen var det ingen som hade kunnat föreställa sig att Brandenburg skulle bli det golfmecka som det är idag. Regionen bjuder idag på ett stort urval av spännande golfbanor som drar till sig ett stort antal turister; och det med rätta. Här finner du golfbanor i internationell klass som kan ge erfarna golfare stora utmaningar. Brandenburg är ett optimalt område för golf med sin vackra natur och sitt goda klimat, som gör att golfsäsongen är betydligt längre än i Sverige.

Natur och vatten – Brandenburgs kännetecken

Brandenburg är känt för sina öppna vidder och sina många sjöar. I det idylliska Brandenburglandskapet hittar du mer än 3 000 sjöar och över 30 000 km vattendrag, vilket gör regionen till Europas mest omfattande landskap av floder och vattendrag. Brandenburg bjuder på ett stort antal naturparker, i själva verket består en tredjedel av regionens landskap av naturparker. I Spreewald kan du uppleva nästintill orörd natur, formad under den senaste istiden och som är ett UNESCO-biosfärreservat. Utöver detta finns ett rikt djurliv som bidrar till att göra ett besök till en helt fantastisk naturupplevelse som du inte får gå miste om. Området är en rikt förgrenad labyrint av idylliska vattendrag där du kan paddla kanot, pröva de lokala Spreewald-pråmarna eller paddelbrädor medan du flyter fram över vattnet. Spreewald är dessutom känt för sina läckra ”plinsen” som är en lokal pannkaka, samt gurkor och kvarg med linolja. Allt detta måste du smaka på om du kommer till Spreewald.

Aktiviteter – Aktiv semester i Brandenburg

Om du ska på golfresa till Brandenburg finns det en mängd aktiviteter att lägga ner tid på efter din golfrunda. Du kan bland annat åka på en segeltur på en av de många sjöarna eller floderna, du kan njuta av den fantastiska naturen och ta en svalkande simtur om det blir för varmt i luften. Dessutom bjuder Brandenburg på mer än 7 000 km cykelstigar, så du har stora möjligheter att uppleva hela regionen tätt inpå medan du cyklar runt i landskapet. Är du mer för avkoppling kan du besöka kurorten Bad Saarsow, där du hittar ett stort urval av spaupplevelser som gör dig helt avslappnad och redo för nya upplevelser.

Konst & Kultur

Brandenburg är fullt av spännande kulturella upplevelser och har en spännande historia som är värd att se närmare på under din golfresa till regionen. Regionen bjuder på mer än 500 slott och herrgårdar med vackra trädgårdar, många av dem utformade i gammal preussisk stil. I Potsdam, regionens huvudstad och förr i världen den preussiske monarkens sommarresidens, hittar du 17 vackra slott. Det mest kända är Sanssouci Palace, som är ett vackert historiskt slott som finns med på UNESCOs världsarvslista. Detta slott är utan tvekan värt ett besök med sin vackra preussiska rokokoarkitektur och sina fantastiska trädgårdar med många vackra statyer och fontäner.

Mot öst och den polska gränsen hittar du storstaden Frankfurt an der Oder och Cottbus, där du kan uppleva både den vackra naturen kring städerna och deras rika kulturliv. Utöver detta kan du njuta av de många spännande restaurangerna.

Brandenburg är en del av det gamla Östtyskland, vilket du också kan uppleva på de många muséer och minnesmärken som vittnar om denna period i regionens historia.

Golfbanor, hotell och resorts i Brandenburg

I Brandenburg hittar du otaliga golfbanor och golfanläggningar som är imponerande och helt fantastiska. Här väntar dig oanade möjligheter och spännande golfupplevelser som du sent kommer att glömma, så Brandenburg är utan tvivel värt ett besök under din nästa golfresa.

A-ROSA Scharmützelsee Resort ligger söder om Berlin vid stranden av Scharmützelsee och är en av de allra bästa golfresorterna i Tyskland. Här väntar dig hela tre 18-håls mästerskapsbanor och en 9-hålsgolfbana. Dessutom finns det ett modernt hotell på golfbanan med alla upptänkliga anläggningar, allt från en underbar gourmetrestaurang till ett jättestort spa- och wellnessområde. Precis utanför golfbanan hittar du ett härligt hotell, A-ja Resort Bad Saarow, som bjuder på ett underbart spaområde i kombination med golfupplevelser i världsklass.

Väster om Berlin finner du en annan av Brandenburgs underbara golfresorts, Semlin Golf Resort, som bjuder på 27 spännande golfhål. Mästerskapsbanan ligger mitt i Brandenburgs vackra, orörda natur, som ger dig en fantastisk naturupplevelse i kombination med golf på hög nivå.

Runt om Berlin finner du en mängd spännande golfbanor, var och en med sin unika särprägel, vilket gör Brandenburg till en optimal golfort, om du är ute efter en omväxlande golfupplevelse.

Norr om Berlin ligger Golfplatz Prenden Berlin, som är en 27-håls golfanläggning med en 18-håls linksbana, som är en av de mest krävande i Nordtyskland, samt en 9-håls Pay & Play-bana.

Likaledes norr om Berlin hittar du Stolper Heide GC, som bjuder på fantastiska golfupplevelser på två 18-håls golfbanor. Den västliga banan är en vacker parkbana med träd och mjuka fairways, medan den östliga associerar till skotska linksbanor. De två helt skilda utformningarna av banorna ger dig en spännande och varierad golfupplevelse som du säkert sent kommer att glömma.

Öster om Berlin väntar dig en oförglömlig golfupplevelse på Golfpark Schloss Wilkendorf med två spännande 18-håls golfbanor. Mästerskapsbanan är klassad som en av de allra bästa i Tyskland och i topp 100 i Europa, och det är en naturskön golfbana i kuperad terräng. Den andra 18-hålsbanan är en spännande linksbana med många fantasifullt utformade bunkers, som du ska se upp med.

Söder om Berlin ligger Gross Kienitz GC, där du finner en krävande 18-håls mästerskapsbana, som ligger i idylliska omgivningar och som ger dig en fantastisk naturupplevelse kombinerad med en spännande golfrunda, där du ska vara särskilt uppmärksam på de många bunkers som finns överallt på banan.

Vid en av Brandenburgs många vackra sjöar, Motzen, ligger Berliner G&CC Motzener See, som är en 27-håls golfanläggning med tre spännande 9-håls slinga, som ger dig oanade möjligheter till spännande golfupplevelser. Endast en kilometer från golfbanan ligger Hotel Residenz Motzen Berlin, där du kan övernatta i vackra omgivningar med utsikt över sjön. Hotellet bjuder på utsökta kulinariska upplevelser, där du kommer att avnjuta Brandenburgs spännande kök, tillsammans med ett härligt spaområde, där du kan koppla av efter en dag på golfbanan.

Gratis broschyr om Brandenburg
Broschyr om Brandenburg

Information om Brandenburg
www.brandenburg-tourism.com

Översikt över golfbanor i Brandenburg
www.gvbb.de