GOLF I MECKLENBURG-VORPOMMERN

GOLF I MECKLENBURG-VORPOMMERN

GOLF I MECKLENBURG-VORPOMMERN

GOLF I MECKLENBURG-VORPOMMERN

GOLF I MECKLENBURG-VORPOMMERN

GOLF I MECKLENBURG-VORPOMMERN

GOLF I MECKLENBURG-VORPOMMERN

Mecklenburg-Vorpommern i norra Tyskland har de senaste åren expanderat som resmål och blir alltmer populär bland skandinaviska turister. Den tyska staten erbjuder några av Europas mest moderna boende och många av dem har 4–5 stjärnor. Mecklenburg-Vorpommern är en av de platser i Tyskland som har mest solskenstid och det milda klimatet gör golfsäsongen lite längre än i Skandinavien.

Oavsett om du bara vill spela golf eller njuta av de vita sandstränderna vid Östersjön, uppleva en wellness-resa, utforska DDR´s fascinerande historia eller bara njuta av denna vackra region i norra Tyskland, har Mecklenburg-Vorpommern något som passar alla smaker.

Läs mer här: www.off-to-mv.com/se


KARTA ÖVER GOLFBANOR OCH HOTELL I MECKLENBURG-VORPOMMERN

Golfbana
Hotell
Resort

Golfpaket från :
Bantyp:
Skov
Antal hål :
18
Greenfee:
400600 SEK
Antal stjärnor:

GOLF I NORR TYSKLAND

För danska golfare är Nordtyskland inte längre ett okänt golfresemål. Rykten om att här finns de vackraste golfbanor med drömliknande omgivningar har spridit sig snabbt. Med panoramautsikt över havet, rofyllda sjöar och pittoreska floder och slott kan både nybörjare och övade utöva sin golf i de vackraste omgivningar.

Efter att de första 18-hålen byggdes 1992, vid Wismar öster om Elben, har denna traditionsrika sport med allt större entusiasm utövats i regionen. Efterhand har det tillkommit 16 moderna golfbanor som passar alla golfare.

Ute vid kusten ligger omfattande mästerskapsbanor med gröna, mjuka backar och spektakulära utsikter till Östersjön. Vackert anlagda vattendrag och diken ger banorna en varierad design med spännande hinder och natursköna landskap. Semestergolfaren hittar också förstklassiga golfbanor mitt ute på landet mellan gröna träd och klara sjöar. Många av de gamla slotten är omgivna av vackra slottsparker med gamla ekar. Vissa slott har golfbanan precis utanför dörren och är inredda som eleganta golfresorter. Så det är inte konstigt att några av de vackraste banorna i Mecklenburg-Vorpommern gradvis har etablerats som utgångspunkt för många turneringar.

Städer - Mecklenburg-Vorpommerns mångfald

Regionens historia, havet och naturen karakteriserar Mecklenburg-Vorpommern och gör området unikt och varierat. De ståtliga residensen ligger sida vid sida med maritima handelsplatser och magnifika äventyrsslott och charmiga bindingsverk. Vid kurbaden längs kusten hittar du både färgglada fiskehytter och de briljanta vita villorna från Gründer-tiden, i slutet av 1800-talet. Det finns många trevliga småbyar runt om de stora städerna i regionen och det är därför inte långt från livliga gator till skogens djupa lugn.

Aktiviteter - aktiv semester i Mecklenburg-Vorpommern

I Mecklenburg-Vorpommern hittar du gröna ängar, fält och skogar, mer än 2000 sjöar, magnifika kustlandskap och spännande städer. I denna region mellan Östersjön och Müritz, får du mycket för pengarna oavsett om du är på strandsemester eller storstadssemester, vandring eller cykling, reser med vänner eller med familjen, sportentusiaster eller kulturälskare.

Konst och kultur - Museer, arkitektur och konst

Det karaktäristiska ljuset, den orörda naturen och Östersjön i rörelse - I århundradena har konstnärer funnit underbara inspirationskällor i Mecklenburg-Vorpommern. Här utförde Caspar, David Friedrich och Philipp Otto Runge sina världsberömda mästerverk. Och till och med idag används området av konst-entusiastiska semesterfirare som söker kreativ paus och avstånd från arbete och storstaden.

Arkitektoniska mästerverk i olika stilar ligger sida vid sida längs vägarna i Mecklenburg-Vorpommern. Tegelstensgotiken som finns i den gamla by delen i Wismar och Stralsund (båda är på UNESCO: s lista över världen kulturarv) är typiska för handelsbyarnas arkitektur. De otaliga slott, borgar, gods och herrgårdar är inte mindre imponerande. Längs kusten till Östersjön lockar sköna kurbad i briljanta vita villor.

Museerna i Mecklenburg-Vorpommern erbjuder allt du kan önska dig för en både pedagogisk och underhållande dag. Det nyöppnade konstmuseet Ahrenshoop består av fem mindre byggnader som flirtar med form och storlek, inspirerat av de traditionella fiskar- och kaptenshusen i området. Museet ger en omfattande inblick i historien och oförglömliga upplevelser.

Golfbanor, hotell och resorts i Mecklenburg-Vorpommern

I Mecklenburg-Vorprommern hittar du en mängd fantastiska golfbanor och golfanläggningar. Flera av dessa nordtyska golfbanor har gjort stora investeringar på sina banor så de är utan tvekan värda ett besök.

SCHLOSS Fleesensee ligger mindre än 100 km från Rostock och är en av de mest populära golforterna, med 3 fantastiska golfbanor och träningsområde i världsklass. Här hittar du golf, hotell, gourmet och spa för livsnjutare!

En annan fantastisk golfanläggning är Balmer See Golf Resort, som ligger på den soliga ön Usedom, nära Rostock. Den välskötta golfbanan består av två utmanande 18-håls mästerskapsbanor och en 9-hålsbana.

WINSTONgolf är en unik golfanläggning med två 18-håls golfbanor i ett vackert landskap i Schwerin i norra Tyskland. Du kan praktiskt taget stanna på planen på det charmiga hotellet Gut Vorbeck, som ligger bara 1 km från WINSTONgolf. Bara 5 km från järnvägsstationen hittar du det extravaganta Schlosshotel Wendorf, som erbjuder limousine- och butlerservice. Om du vill ha en lyxresa blandat med landsbygdens lugn, kan Schloss Basthorst klart rekommenderas. Bara 3 km från WINSTON Golf, erbjuder hotellet vackra rum och en läcker spaavdelning.

Hotel Schloss Ranzow får du en elegant golfvistelse på ett slott med egen golfbana och utsikt över Östersjön och Jasmund nationalpark.

65 km söder om Rostock hittar du det 4-stjärniga slottshotell Seeschloss Schorssow, nära golfbanan Schloss Teschow GC som erbjuder en välskött 18-håls mästerskapsbana. Bara 20 km från golfbanan ligger det mysiga golfhotellet Gut Gremmelin, en tidigare herrgård med tillhörande park och sjö. Van der Valk Golfhotel Serrahn är det perfekta stället för en aktiv golfvistelse, med gott om möjligheter till avkoppling och bra läge, nära Schloss Teschow GC.

Best Western Plus Hotel Baltic Hills Golf Usedom är en ny och spännande golfanläggning i Usedom med Tysklands första 19-håls golfbana!

Golfpark Strelasund är en vacker golfanläggning med två 18-håls golfbanor och ett mysigt och modernt hotell.

Grand Hotel Heiligendamm är ett lyxhotell där du bor nära golfbanan Golfresort Wittenbeck i vacker natur och lyxiga omgivningar. Golf Resort Wittenbeck består av en 18-håls mästerskapsbana av internationell toppklass, med ovanlig golfbandesign och enastående utsikt över Östersjön. Det mysiga 4-stjärniga Hotel Polar-Stern ligger strax intill stranden. Am Weststrand Aparthotel Kühlungsborn är centralt beläget i staden Kühlungsborn, i ett lugnt område och bara 2 minuters promenad från stranden. Båda hotellen ligger bara 4 km från Golf Resort Wittenbeck.

Prinzenpalais Hotel är ett nyrenoverat förstklassigt 4-stjärnigt hotell i hjärtat av den historiska staden Bad Doberan, nära Rostock i norra Tyskland.

Beställ en gratis broschyr om Mecklenburg-Vorpommern
Broschyr om Mecklenburg-Vorprommern

Information om Mecklenburg-Vorpommern
www.off-to-mv.com/se

Översikt över golfbanor i Mecklenburg-Vorpommern
www.golfverband-mv.de