Ekerum Resort är redo för World Golf Awards 2017

På lördag den 25 november är det dags att utse vinnarna i prestigefyllda World Golf Awards 2017

På lördag den 25 november är det dags att utse vinnarna i prestigefyllda World Golf Awards 2017. Golfstjärnor och hela världens golfturism samlas på La Manga Club i Spanien för att delta i den årliga prisutdelningsceremonin. På plats är Ekerum Resort Öland, som tidigare har vunnit flera internationella och nationella priser, och som är nominerad i de fyra kategorierna, Sveriges Bästa Golfbana, Sveriges Bästa Golfhotell, Europas Bästa Eventarena och Världens mest Miljövänliga Golfanläggning.

Ekerum är i gott sällskap, övriga nominerade till utmärkelsen som Sveriges Bästa Golfbana är 20 av Sveriges bästa golfbanor.

– Det är rätt banor som är nominerade. Vi är så glada att Långe Jan har identifierats som något unikt. För oss är det oerhört hedrande att vara den enda golfbanan i sydöstra Sverige som är nominerad, säger Magnus Lagerlöf, VD på Ekerum Resort Öland.

I kategorin Sveriges Bästa Golfhotell är Ekerum Resort Öland ett av fyra nominerade golfhotell.

– Vår styrka är att vi är en riktig Resort med flera olika aktiviteter inom gångavstånd. Denna utmärkelsen vore roligt att vinna för fjärde året i rad, men också oerhört viktigt för Kalmarregionen och sydöstra Sverige som destination, fortsätter Magnus.

Att vara nominerad som Europas Bästa Eventarena ser Magnus som ett led i de senaste årens satsningar på att bredda verksamheten
med bröllop, mässor och konferenser som en komplett eventanläggning.

– Men konkurrrensen är hård med ett 20-tal lyxhotell nominerade. Vi är inte riktigt i samma klass när det gäller lyxighet och flärd som de andra. Men nomineringen är ju ett bevis på att vi är på rätt väg som en eventarena, konstaterar Magnus.

Sist men inte minst är nomineringen i kategorin Världens mest Miljövänliga Golfanläggning. Detta är ett världspris och nomineringen är frukten av ett flerårigt samarbete med Länsstyrelsen i Kalmar län, samt Ekerums långsiktiga CSR-arbete med miljö i fokus. Ekerum har återskapat de öländska sandområden på golfbanan Långe Jan.

– Redan efter två år ser vi mycket positiva effekter för ekosystemet, där bland annat rödlistade insekter har hittat tillbaka till området, berättar Magnus. Dessutom har bevattningssystemet bytts ut och nya dammar anlagts för att bli helt självförsörjande på vatten. Vi har avtalat med vår maskinleverantör att på sikt bli världens första helt eldrivna anläggning när det gäller grönyteskötsel.

Vinnarna utses på lördag kväll.

För mer information, kontakta gärna:
Magnus Lagerlöf
Tel 0485-800 50
magnus.lagerlof@ekerum.com
www.ekerum.com
www.facebook.com/ekerum


World Golf Awards, som är en systerorganisation till World Travel Awards, syftar till att prisa framstående golfanläggningar, golfbanor och destinationer i världsklass. Årets nominerade i de olika kategorierna kommer från exempelvis Nordamerika, Europa, Asien, Mellanöstern, Afrika, Sydamerika och Karibien. World Golf Awards 2017 strävar efter att höja kundupplevelsen inom golfturismen och stimulera både den inhemska och internationella golfturistmarknaden. Vinnarna utses genom röstning av yrkesverksamma inom golfrese- och turistindustrin, ledande befattningshavare, reseköpare, researrangörer, golfturister och yrkesverksamma inom media. www.worldgolfawards.com

Läs mer och se golfpaket från Ekerum Resort Öland