Och vinnaren är....

I hård konkurrens vann Ekerum Resort Öland två av de prestigefyllda utmärkelserna vid World Golf Awards 2017

Ekerum Resort Öland utsågs på lördagskvällen den 25 november till Världens mest Miljövänliga Golfanläggning och Sveriges Bästa Golfhotell på prestigefyllda World Golf Awards 2017 på La Manga Club i Spanien. Priset som Sveriges Bästa Golfhotell vann Ekerum för fjärde året i rad.

I hård konkurrens vann Ekerum Resort Öland två av de prestigefyllda utmärkelserna av de fyra kategorierna de var nominerade i.

– Vilken härlig känsla, efter allt hårt slit från våra medarbetare de senaste åren. Detta är ett riktigt kvitto och motivationshöjare för att vi ska fortsätta kämpa för Kalmars, Ölands och Ekerums framtid, säger Magnus Lagerlöf, efter prisceremonin på lördagsnatten.

Att vara Sveriges bästa golfhotell för fjärde året i rad är en ren eloge till våra fantastiska medarbetare som alltid möter våra gäster med ett leende och excellerar i sitt värdskap. De är sanna ambassadörer för Kalmar Län!

– Att vi kan titulera oss världsmästare är magiskt. Stenmark, Carolina Klüft, Foppa, Magdalena Forsberg - och lilla Ekerum! Hoppas att även de kollegor vi har i länet, kan känna att detta är ett pris som gör att världens ögon även fokuserar på hela regionen som destination - att om vi alla hjälps åt så kommer Ekerums framgång att vara av stor betydelse för alla, fortsätter Magnus.

Världens mest Miljövänliga Golfanläggning är frukten av ett flerårigt samarbete med Länsstyrelsen i Kalmar län, samt Ekerums långsiktiga CSR-arbete med miljö i fokus.

– Jag vill framföra mina varmaste gratulationer till Magnus Lagerlöf med personal. Det är en stolthet både för Sverige och för vår region att vi har en golfanläggning med så hög miljömedvetenhet på Öland. Länsstyrelsen har haft ett fantastiskt samarbete med Ekerums personal i anläggandet av golfbanan och i framtagandet av ett naturvårdsavtal för de intilliggande ekmiljöerna. Ett exempel på samverkan mellan myndighet och näringsliv när det är som bäst, som gynnar både friluftsliv, näringsliv och naturvärden, och på utveckling som är ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar. Jag önskar Ekerum lycka till i den fortsatta utvecklingen av anläggningen och ser fram emot mera samarbete kring de värdefulla naturmiljöerna, säger Thomas Carlzon, landshövding i Kalmar län.

För mer information, kontakta gärna:
Magnus Lagerlöf
Tel 0485-800 50
magnus.lagerlof@ekerum.com
www.ekerum.com
www.facebook.com/ekerum

World Golf Awards, som är en systerorganisation till World Travel Awards, syftar till att prisa framstående golfanläggningar, golfbanor och destinationer i världsklass. Årets nominerade i de olika kategorierna kommer från exempelvis Nordamerika, Europa, Asien, Mellanöstern, Afrika, Sydamerika och Karibien. World Golf Awards 2017 strävar efter att höja kundupplevelsen inom golfturismen och stimulera både den inhemska och internationella golfturistmarknaden. Vinnarna utses genom röstning av yrkesverksamma inom golfrese- och turistindustrin, ledande befattningshavare, reseköpare, researrangörer, golfturister och yrkesverksamma inom media. www.worldgolfawards.com

Läs mer och se golfpaket från Ekerum Resort Öland