Den tyska solskens ön

Den tyska ön Fehmarn i Östersjön är särskilt känd för vattensporter, men ön kan också erbjuda en utmärkt golfbana.

Många kallar Fehmarns för solskenet ö, och tyskarna väljer att åka dit på semester. Här provar man krafterna för världens vattensporter, som är särskilt populära på ön. Även om vattensport är en nyckelroll på ön, erbjuder Fehmarn mycket mer än det. Det finns flera museer, fina byar, affärer och inte minst Golfpark Fehmarn.

Fehmarn ligger på den nordöstra kusten av Schleswig-Holstein och är 185 kvadratkilometer.
Ön är ungefär en och en halv timme från danska-tyska gränsen, medan från Själland kan du segla genom Rødby - Puttgarten. Det finns också en fast anslutning till ön via Fehmarnbron.

Från Puttgarden är det tio minuters bilresa till golfbanan. Med bas i Camping och Ferienpark Wulfener Hals, är det bara en kort bilresa till golfbanan. Det finns därför gott om möjligheter till en familjesemester hit och några rundor golf den utmanande banan.

Aktiv semester

Camping och Holiday park Wulfener Hals ligger precis intill golfbanan, som också är den enda som finns i Fehmarn. Semesterparken har en stor campingplats, husbilar, stugor och semesterlägenheter. Det är möjligt att dyka, åka, bada, surfa och mycket mer i parken.

Barnen har gott om möjligheter att leka hela dagen, och det finns många aktiviteter för de små där poolen och stranden spelar en central roll. På kvällarna bjuds det på underhållning, olika temakvällar med mat i toppen tillsammans med musik. Det är därför inte nödvändigt att åka flera tusen kilometer för att få semester känslan, för den finns också i Fehmarn.

Bo vid golfbanan

Semesteranläggningen har många olika boendealternativ. Medan de flesta campingplatser är ganska små, finns det mycket mer komfort i de nya fritidshus som just byggts.

Golfpark Fehmarn har en nio-hålsbana för nybörjare och en rolig och utmanande 18-hålsbana. Dagar då vädret är fint är det en stor möjlighet att slå en bra score, men de dagar då det blåser hårda vindar blir de flesta hålen ganska svåra och ger en större utmaning. Allt i allt så är det en bra golfbana som spelas med omsorg.

Golfbanan mäter 5 770 meter från gul tee och erbjuder ett par 5 hål att börja med. Det är 450 meter långt och är mer eller mindre uppförsbacke hela vägen till green. Hål 2 är en svårt par 3 hål, men ingenting jämfört med vad som nu väntar.

Hål 3 är rikligt svårt och helt omöjlig om det blåser. Det ligger precis intill Östersjön med en unik plats. Hålet är hela 538 meter långt, där du kör över ett majsfält. Den sista delen av hålet drar mot höger och där det också finns ett vattenhinder med i spelet. En riktig omgång som kommer att utmana även den bästa golfaren. Det är förstås det svåraste hålet på golfbanan, men man blir ju frestad till att klara golfbanans omöjliga hål.

En varierande golfbana

Även om starten är svår så är golfbanan mycket bra och varierad. Det finns många olika typer av golfhål och lite för alla smaker. Det är både korta och långa hål. Till exempels så finns det flera par 4 hål på nästan 400 meter, medan det finns andra som kan köras. Flera av hålen har utsikt över Östersjön, där fartyg och segelbåtar är en glädje för ögat. Banan är lättare kuperad, men är inte svårt att gå.

Om du inte får en score i början av banan så är det möjligt att hämta tillbaka dom poängen på den fyra sista hålen på banan. De är både enkla och korta. Två korta par tre hål, ett kort par 4 och ett relativt enkelt par 5-håls avslutar banan.

Golfbanan kan enkelt spelas om och om igen utan att bli tråkig. Man upptäcker nya sätt att komma runt banan varje gång man spelar. Fehmarn är helt enkelt en underbar härlig ö med många möjligheter för barn och vuxna.

Även om vattensporter är de främsta sporterna på ön, ska du inte glömma att lägga undan lite tid för en runda golf, eller ja, varför inte ge tid till båda sporterna?

Få erbjudanden till Fehmarn golfpark