Den Gröna Örnen

Med Porsche European Open 2017, debuterade golfbanan Green Eagle söder om Hamburg, som värd på European Tour. Den 42-håls golfbana är värt ett besök för alla.

Det började som en vision mellan två 26-åriga tyskar 1997, men har blivit verklighet som en av Tysklands bästa golfbanor med två 18- håls banor och en 6 håls par 3 bana.

'PGA instruktören Michael Blesch och hans vän Ralf Lühmann kunde sola sig i mycket beröm i sommar när European Tour tog vägen förbi Green Eagles North Course, där även engelsmannen Jordan Smith vann första divisionen av European Tour på mästerskapsbanan.

Tidigare har Green Eagle varit värd för European Challenge Tour 2010 och den stora golfanläggningen har också lagt till fairways till flera divisioner av den danska third level turneringen Ecco Tour.

Monster banan

Med en längd på 7 161 m backtee är North Course Europas längsta golfbana och den 10: e längsta i världen. Den har också fått den tyska golfföreningen att betygsätta banan som Tysklands svåraste golfbana. Eftersom banan ligger på en platt yta med vatten i spelet på 17 utav 18 hål, är det en hård utmaning om du inte väljer att spela från en överkomlig tee plats.

Platsen för Winsen / Luhe ligger ca hundra kilometer söder om Hamburgs centrum i riktning mot Lüneburg i ett platt område. Det finns en signifikant skillnad mellan de första nio och de sista nio hålen när det gäller längd. Eftersom du bara är 2 839 meter från den gula tee medan bagni är 3 794 meter.

De två första hålen är överkomliga, tills man i tredje går in i hålet "iceman", där finns ett par 4-hål, där det ska finns en bra körning till, om du vill korsa en sjö mot green.

Svår par 3 hål

En av de svåraste hålen på banan är par 3-hålet 5 på 157 meter, där bollen ska över både ett vattenhinder och ett område före green med extremt giftigt och fuktigt grovt.

I svårighetsgrad lämnas emellertid hålet av nästa par 3 hål 8, där med 155 meter har nästan samma längd, men å andra sidan en sjö som sträcker sig hela vägen från tee till green. Med 562 meter långa par 5 hål 9 får du en liten smak av de långa hålen, men börjar med ett par 4 hål på 415 meter med vattenhinder hela vägen växelvis på båda sidor.

Det finns fyra par 5 hål på bagni med hål 11 som är kortast 510 meter, medan hålen 15, 16 och 18 är på 543, 606 och 551 meter. Men då borde du ha blivit mätt för par 5 hål för ett tag!

På den äldsta banan South Course finns det bara två tee platser med en maximal längd på 6.033 meter. Den marknadsförs som spelbar året runt på grund av gynnsamma underjordiska förhållanden. Det finns många naturliga sjöar, och det påminner mer om en parkbana i motsats till den öppna North Course. Men ta vägarna förbi, det är värt pengarna!

Få erbjudande till Green Eagle GC