En maritim golf pärla

Golfavisen var inbjuden till Timmendorfer Strand av GolfTyskland.dk

Hotellkedjan Maritim har två hotell i den tyska kommunen Timmendorfer Strand. Området har allt och är helt enkelt utmärkt för en kombinerad golf och familjesemester.

Bara en halvtimme från gränsen ligger en tysk pärla i form av Timmendorfer Strand. Kommunen, som mest påminner om ett stort semesterparadis, ligger 15 kilometer norr om Lübeck och är därför bara en snabbkörning från södra Jylland.

Området har allt som semester hjärtat kan begära. Det är en riktigt trevlig plats när det gäller att vara på semester med familjen, men samtidigt när det är dags för att komma för att besöka ett par golfbanor.

Det finns strand och vatten så långt ögat når - och många golfbanor i området. Golfavisen besökte ett av de två Maritim-hotellen i Timmendorfer Strand och blev inte besviken. Det är inte bara det största hotellet i området, det är också ett stort plus att det har sin egen golfbana för sina gäster.

Läs mer om Maritim Clubhotel Timmendorfer Strand

Läs mer om Maritim Seehotel Timmendorfer Strand

Semester för barn

När GPS-enheten är inställd på Timmendorfer Strand, och du kör in i kommunen ner till Östersjön, så vet man att det kommer att bli en bra semester. Vare sig semestern är med goda vänner eller familj, om det är påsk, pingst eller sommar, kan området hantera de mesta.

Det finns en strand, sand och vatten och en underbar trevlig stad med bra shoppingmöjligheter. Dessutom finns de några trevliga attraktioner för familjen, så området har faktiskt allting.

Maritim hotellen är inte heller att överse. De är långt över alla andra hotell, vilket inte är så dåligt alls. Hotellkedjan har många hotell i Tyskland, men också runt om hela världen.

På Maritime Club Hotel, som ligger cirka 500 meter från stranden i Timmendorfer Strand, finns det antingen skogs- eller vattenutsikt. Dessutom finns det fyra tennisbanor, ett gym, en fotbollsplan, två pooler, varav en är inomhus och många andra möjligheter till en aktiv semester.

Inte bara det, men det är också ett bra ställe för de allra minsta i familjen. Hotellet har en barnklubb där barn från många olika nationaliteter kan leka tillsammans. Det finns personal att aktivera barnen, vilket strider lite mot den danska kulturen, där vi som familj är tillsammans för semestern. Det är ingen tvekan om att barnen älskar att vara med andra barn, och barnklubben är också alltid välfylld. Barnen har också all inclusive på hotellet, vilket är en mycket bra service.

Hotellet har 25 våningar och lyser upp landsbygden och erbjuder fantastisk utsikt över staden.
Från vissa platser kan en av de närliggande golfbanorna, Maritim Golfpark Ostsee, ses. Hotellet kan också ses tydligt från golfbanan.

Maritim golfupplevelse

Mellan de två semesterorterna Timmendorfer Strand och Travemünde ligger Maritim Golfpark Ostsee. Golfbanan ägs av hotellkedjan Maritim, så det är inte konstigt att banan besöks av hotellgästerna varje år. Banan lockar omkring 9 000 greenfee spelare per år. Det är en 8-10 minuters bilresa från hotellet, och där väntas en fantastisk golfupplevelse.

Golfklubben har 3 slingor med nio golfhål på varje. Banan är relativt snabb att spela, så en promenad på golfbanan kan enkelt kombineras med en familjesemester i Timmendorfor Strand. Medan några av familjemedlemmarna är på golfbanan, finns det gott om att göra för resten av familjen, då hotellet har mycket att erbjuda. Om hela familjen är golf intresserade finns det ett träningsprogram riktat till barnen, och alla är välkomna på banan, vilket är lätt för alla.

Få erbjudanden till Maritim golfpark ostsee

Mulligan start

Banans tre slingor går vid namnen Schloss Course, Warnsdorf och See Course. Det första hålet på Schloss course heter ”Mulligan", vilket inte på något sätt är en nödvändighet om uppvärmningen har varit bra. Det finns utmärkta möjligheter eftersom klubben har bra faciliteter inifrån och ut.

Schloss Course mäter 2841 meter från gul tee och börjar med tre mjuka hål. Därefter skruvas svårighetsgraden upp lite med en svår par 5 hål på 488 meter. Det finns mycket vatten med i spelet på slingan och många vattenhinder tvär över banan. Ett stort plus är att avståndet från banan greens till nästa tee är ganska kort. Slingan har några bra hål där par 3 hål 6 är i topp. Generellt en fin slinga med många utmaningar.

Skönheten och odjuret

Warnsdorf Course är den längsta slingan utav de tre och mäter 3183 meter. Det är också det mest utmanande, speciellt hål 2 löper i ögonen. Hålet heter Beauty & the Beast, vilken inte direkt är någon tillfällighet. Med knappt 400 meter är det ett mycket svår par 4 hål med en gigantisk sjö till höger från tee och vatten över banan. Slingan är varierad med roliga dog legs och massor av vatten i spel. Slingans sista hål heter "happy end" och är 447 meter lång par 5 hål. Om det slutar lyckligt är det upp till den individuella golfspelarens nivå. Det är verkligen en utmärkt golfupplevelse.

See Course är helt klart den lättaste slingan och även den kortaste av de tre. Med sina 2.517 meter och par 34 går rundan riktigt snabbt. Golfavisens emigrant hade sin äldsta dotter på sju år med som caddy på denna slingan, medan de andra två familjemedlemmarna hade det bra i poolen.

Det finns fyra par 3 hål på slingan och är i allmänhet är det väldigt lätt att spela. Slingan används ofta för en kvällsrunda när de tyska medlemmarna från ledigt från jobbet.

Från flera hål i slingan kan du njuta av den vackra sjön Hemmelsdorfer See. Hotellet kan också ses från flera av slingorna, vilket är en vacker syn. De tre slingorna kombineras dagligen, men Schloss Course och Warnsdorf sägs vara de bästa, rent golfmässigt.

Sevärdheter

Området har mycket mer att erbjuda än bara golf. Även om området erbjuder 10 golfbanor, finns det också många andra alternativ för er som kommer som en familj.

Bland annat är den jätte nöjesparken Hansa Park, bara 20 minuters bilresa från Maritim Club Hotel. Parken har allt inom rutschkanor och annat familj kul. Här finns några av de vildaste rutschkanor man bara kan drömma om.

I hjärtat av Timmendorfer Strand ligger Sea Life, ett stort vatten äventyr med roliga fiskar, hajar och stora vackra sköldpaddor. Det är också värt ett besök som även den yngsta i familjen kommer att älska.

Intill golfbanan ligger Karls Experience Park. En något annorlunda park, där du kan laga mat över en eld, gör ditt eget godis, saft, choklad eller bolcher. Det finns också små klätterväggar och lekplatser.

Få tre erbjudanden till Timmendorfer strand

Källa: Peter Nielsen, Golfavisen