Östersjöns Salighet

Den femstjärniga Seeschlösschen Spa & Golf Resort är en av de mest exklusiva som Tyskland kan visa längs Östersjökusten

Tyskland har bättre golfbanor än Golfanlage Seeschlösschen, men anslutningen med mer än 100 år gamla Grand Hotel Seeschlösschen mitt i Timmendorfer Strand gör platsen attraktiv för många danska golfturister.

Resan till Timmendorfer Strand med bil från Jylland kan göras på en halvtimme från gränsen, och om du vill ha ut mera än den lilla badorten vid Östersjöns kust kan erbjuda, så ligger Hamburg bara 30 minuters bilresa bort.

Den enda nackdelen vid Seeschlösschen Spa & Golf Resort är avsaknaden av geografisk korrelation mellan det femstjärniga hotellet och golfbanan själv, som ligger några kilometer från hotellet.

Läs mer om Seeschlösschen Golfanlage

Kort 18 hålsbana

Golfanläggningen i sig själv är ganska mysig med mästerskapsbanan på Nordplatz och något ovanligt som en 18-hålsbana, Südplatz, på bara 3 602 meter.

Med sju par 4 hål och 11 par 3 hål är det en liten pärla om du vill träna ditt korta precisionsspel.
Banan används också av många lokala spelare som bara vill ta en kort runda efter stängningstid.

Südplatz marknadsförs som "en liten personlighet" som bland annat ska testas. På grund av den vackra platsen för den pittoreska Oeverdieker See, det finns även ett par vattenhinder med i spelet.

Med den lilla Südplatz är det lite jubel när Seeschlösschen marknadsför sig som den enda 36-håls golfanläggningen i Schleswig-Holstein och Hamburg, men antalet hål kan givetvis inte utmanas, även om Südplatz är ett kort nöje.

Seeschlösschen går tillbaka till 1973 och designades av den välkända tyska banarkitekten Dr. Bernhard von Limburg.

Med sin plats i omedelbar närhet av Lübeck bukten till Östersjön finns det en maritim atmosfär över golfanläggningen, naturligtvis är det också mycket besökare under sommarens högsäsong för en strandsemester.

Utmanande Nordplatz

Med 6.323 meter från backtee är mästerskapsbanan på Nordplats är definitivt en utmaning för själva elitspelare, det kommer att behöva alla tekniska färdigheter och strategiska färdigheter att komma runt i ett bra score.

Som en kategori påminner banan mest om en parkbana, där de stora fairwaysna omges av gamla träd med både äpplen och kastanjer däremellan. Det drar lite ner på fairways vid spelets gång var lite för högt gräs och behövdes klippas.

Från en strategisk spelsynpunkt verkar många hål lite tråkiga eftersom de är precis borta vägen utan några dog legs konstruktioner

Därför var det nästan en belöning att nå par 4-hålet 9, det kräver hög koncentration i spelet till en mycket smal green och en dogleg vänster.

Långa par 3 hål

Också följande par 4-hål 10 är bland de mest spännande med en mjuk höger båge runt ett buskeområde med ett vattenhinder.

På banans fyra steg ligger utmaningarna bara i längd, från 150 meter till kortast (hål 3) till 191 meter för längsta (hål 6), men greens är inte överväldigande stora.

Det sista paret med 4-håls 18 förtjänar nästan signaturbeteckningen, eftersom en relativt smal fairway i skogsområdet och med en längd av 412 meter tillåter inte en hel del mellan handikapp att nå högt liggande green i två slag.

Strax efter den 18: e greena observeras spelet ofta och kommenteras av gästerna på klubbhusets terrass högt upplyst med bra utsikt över hela hålet 18.

Se golfpaket till Seeschlösschen Golfanlage

Källa: Peter Nielsen, Golfavisen