Hamburgs Golf Mekka

Med mindre än två timmars bilresa från gränsen till Tyskland kan golfregionen Hamburg erbjuda 70 golfbanor med allt från resorts till inomhusträning - och ett stort urval av allmänna turistattraktioner i den gamla staden Hansestad.

Det är ingen slump att Fuhlsbüttel flygplats norr om Hamburg har ett växande antal danska resenärer från turister till affärsmän. Hamburg är mindre än två timmars bilresa från den danska-tyska gränsen, och körtiden från, till exempel, Aarhus till Hamburg matchar exakt körtiden till Köpenhamn på tre timmar. Och då sparar du bryggavgiften på två gånger 240 kr!

Och då är det förståligt att danska golfturister är mer benägna att välja Hamburg och hela norra Tyskland, och när man sätter både golfutrustning och talang i bilen söderut Golfregionen Hamburg är en av Europas största och mest attraktiva golfdestinationer, geografiskt från Nordsjö till väster till Östersjön i öster över delstaterna Hamburg och Mecklenburg-Vorpommern till Lüneburg Heath.

Nästan 70 golfbanor

Golfregionen Hamburg kan erbjuda 67 golfbanor av olika karaktärer från internationella mästerskapsbanor till mindre banor och träningsanläggningar för nybörjare. Cirka ett halvt dussin platser finns det större golf resorter och förstklassiga hotell.

Internationellt kända mästerskapsbanor som Green Eagles söder om Hamburg och Gut Kaden i norr är båda kända som värdbanor för stora internationella turneringar, inklusive European Tour.

Kulturen och hamnen

Som Tysklands näst största stad efter Berlin kommer Hamburg, en stad som kan tillfredsställa de mest krävande golfturisternas krav på att uppleva kulturella upplevelser i ett brett spektrum. Många danskar associerar kulturen i Hamburg med Bundesliga-klubben Hamburger Sport-Verein och nöjesdistriktet kring Reeperbahn och St. Pauli med allt från teatrar, kasinon, restauranger, diskotek, bandklubbar, sexshops och bordeller.

Men Hamburg är också en universitetsstad med 40 000 studenter och högskolor för musik och bildkonst.

Hamnen som Europas näst största är också ryggraden i stadens ekonomi och ca 2.300 broar passerar både Amsterdam och Venedig.

Läs mer om golf i Hamburg

Få 3 erbjudanden på din golfresa till Hamburg