Hedens toppbanor

Området mellan Hamburg och Lüneburger Heide erbjuder banor i toppklass, överraskande nog så ligger den i en mycket spännande natur med höga kullar och djupa dalar.

Golfregionen Hamburg består av en spännande blandning av äldre klubbar, golfanläggningar i gamla herrgårdar och slott - men också nya golfresorter, eftersom de är kända främst i Spanien med ett spa- och wellnesshotell som den centrala kontaktpunkten.

Castanea Resort i Adendorf mellan Hamburg och Lüneburger Heide är ett exempel på den sist nämnda kategorin, där Tysklands kanske mest kända bandesigner, Kurt Rossknecht, har ritat en mycket spännande mästerskapsbana, som är 6.175 meter från backteen. Äntligen kan man välja att spela den korta 9- hålsbanan som avkoppling.

Den maximala längden på banan betyder inte att banan inte är spelbar för golfare med mellan och hög handikapp, när man väljer rätt ut av fyra tee platser. Banan erbjuder mycket varierat landskap med en blandning av skog, park och öppet område med mycket vatten i spelet.

Castanea Resort

Egenskapen på banan är den geografiska uppdelningen i två med de första nio hålen som ligger mellan klubbhuset med semesterlägenheterna och det stora hotellet med spa och wellness avdelningen. En asfalterad väg korsar de första nio och de sista nio hålen medan 9-hålsbanan ligger på samma sida som de första nio hålen.

Efter en mjukstart med ett par 4 hål parallellt med skogen följer tre spännande hål som utgör något, det kan påminna om en lokal Amen corner, med en speciellt par 4 hål 3 på 377 meter (gul) som ett bra golfhål som kan spelas på flera sätt utan eller över sjön, beroende på längden - och med hotellet i bakgrunden.

Med tre par 5 hål är de sista nio hålen på klubbhusets sidan 400 meter längre än de första nio, men även här är spännande hål med vatten i spelet. Signaturhålet är det 462 meter långa par 5 hålet 16, som slutar med en ö green. Här är en banguide nödvändigt, om du inte ska sluta i vattenhindret innan green. På samma ö finns par 3 hålet 17 på 145 meter, medan avslutningen med par 4 hål 18 på 351 meter kräver stor uppmärksamhet med i spelet eftersom det kommer ett tvärgående hinder före green framför klubbhuset.

Få erbjudanden till Castanea Golfresort

Golf & CC Am Hockenberg

På väg till Golf & Country Club Am Hockenberg kör du genom flera kilometer platt Seevetal-området och är inte alls redo för dramatiska förändringar - även om namnet "Hockenberg" kan vara en liten varning.

Väl framme på golfklubben, bara 25 minuters bilresa söder om Hamburgs centrum, är du utsatt för en kraftig uppgång av det lilla berget, där klubbhuset ligger majestätiskt på toppen med utsikt över alla sidor av golfbanan - i den utsträckning som det vackra skogsmarken nu tillåter.

Det är en avgörande parkbana som karakteriseras av höga kullar och djupa dalar, så är bena inte så lätta längre och så finns en buggy som definitivt rekommenderas till lite kraft i svingarna. Redan vid första tee får du ett bra intryck av de stora skillnaderna i nivåskillnaden av en lyckligtvis bred fairway på par 4 hålet på 316 meter långt ner.

Par 3 hålet 5, där bollen kommer att bära alla 134 meter över en sjö plus par 4 hål 7 på 405 meter med en mycket svår inverkan i en hög tonhöjd tillhör de hårdaste hålen på golfbanan. Men även hålen 8 och 9 är lite speciella. Den första är på grund av ett tråkigt träd mitt i fairwayen med spelet påväg mot greenen. Medan par 3 hålet 9 som granne med klubbhuset har en green, där bör man helst slå en kontrollerad slice för att komma vidare.

På de sista nio hålen finns bra och vackra golfhål en efter en annan, tills du når det sista hålet, de är en 440 meter långt par 5 hål som inte förtjänar namnet som ett bra golfhål - snarare de motsatta.

Strax före inspelet doglegger hålet till höger, men höjden från träden på höger sida ner till skogen på vänster sida är så våldsam att det är praktiskt taget omöjligt att göra ett bra transportslag före inspelet till högt liggande green. Kort sagt, det är ett dåligt golfhål, på en annars väldigt vacker och spännande golfbana!

Få erbjudanden till Hockenberg G&CC

Hamburg Country & Golf Club Hittfeld

Inte långt från Am Hockenberg hittar du en bra dold skog i Hittfelds och en av de första golfbanorna, en golfbana som byggdes upp efter krigstidens år och som skulle bli en kontaktpunkt för södra Hamburgs bättre medborgarskap. Hamburg Country & Golf Club Hittfeld är en Morrison-design från 1957, som omstrukturerades av tysk arkitekt David Krause 2004/2005, men fortfarande respekterar det angelsaxiska uttrycket. Både klubbhuset och banan utövar en hög klass i en klubb som har fått 26 tyskar att bli mästare eller vice-mästare i 60-årig historia.

Layouten i sig är skuren till en fantastisk natur, särskilt på de första nio hålen. På nästan varje hål lyfts teesen upp över fairways, som å andra sidan är smala och krävande. Men från hål 11 öppnas banan upp mer och byter från en skog till en parkbana, där de sista nio hålen dessutom är 300 meter kortare än de första nio med tre par 3 hål och endast några 5 hål.

Trevliga hotell

I golf regionen Hamburg är det inte ett måste att spendera pengarna på dyra hotell eller de största golforterna. Faktum är att det kanske är en större upplevelse att ibland bo på ett av de små hotellen, men trevliga hotell i de mindre städerna - liksom vid Hotel Sellhorn (Ringhotels) och Flair Hotel zur Eiche.

Den första nämnda är i den lilla staden Hanstedt är ett utmärkt hotell med över 100 bäddar i 45 sviter, som alla skiljer sig från varje särskiljande karaktär. Det är ett familjeägt hotell som fortsätter i femte generationen med Ina Maria och Axel Dierksen, som har spenderat miljontals euro i renovering och nybyggnation de senaste åren, så det är inte bara en kulinarisk upplevelse, utan också en trevlig plats med pool och spa och wellness-område.

Flair Hotel zur Eiche i byn Buchholtz är något mindre med endast 18 rum, men specialiserat på bröllop och andra familjefester. Här finns också ett förstklassigt kök som klarar av att servera nästan vad som helst som gommen kan begära. South Course.

Få 3 erbjudanden till Tyskland